Kopen of huren?

Wanneer u een nieuwe CV-ketel wilt laten installeren, kunt u ervoor kiezen om er één te kopen of te huren. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Hieronder leest u welke dat zijn.

De voordelen van kopen

Een CV-ketel kopen is een flinke investering, maar het is wel een investering die zich terugverdient! Doordat u eenmalig betaalt voor de installatie, zit u daarna niet vast aan maandelijkse kosten. Een ander voordeel van het kopen is dat u zelf kunt beslissen wat u in huis haalt. Zo kunt u altijd kiezen voor de ketel die het beste bij uw huishouden past.

De nadelen van kopen

De kosten die de aanschaf van een nieuwe CV met zich meebrengt moet natuurlijk wel in uw budget passen. Als u lang wilt genieten van verwarming in huis, moet u ook een onderhoudscontract afsluiten. Alleen dan bent u verzekerd van periodiek onderhoud en 24/7 service. Mocht u beslissen om geen onderhoudscontract af te sluiten en er gebeurt iets met uw ketel, dan zijn alle kosten voor uzelf. Dit kan dan flink in de papieren lopen.

De voordelen van huren

Wanneer u ervoor kiest om een CV-ketel te huren, is het eerste voordeel dat u niet in één keer een grote uitgave hoeft te doen. Bij een huurcontract betaalt u maandelijks een bedrag. Dat bedrag is niet alleen voor het gebruik van de CV-ketel, maar ook voor onderhoud en service. Wanneer de ketel plotseling gebreken vertoont, komt het installatiebedrijf bij u langs om dit te verhelpen. Fijn dus dat dit geen onverwachte kosten met zich meebrengt.

De nadelen van huren

Het huren van een CV kan op korte termijn de beste oplossing zijn voor uw portemonnee. Echter, op de lange termijn kost u dit meer geld dan er een kopen. Daarnaast is er vaak maar een beperkt aanbod van ketels waaruit u kunt kiezen. Het kan dus zijn dat de gekozen CV-ketel niet het beste bij uw situatie past. Bovendien zit u vast aan het installatiebedrijf en de daarbij behorende service. Mocht u tijdens de huur van de CV-ketel niet tevreden zijn over de installateurs, dan kunt u niet zomaar overstappen naar een ander bedrijf. Het vervelendst is misschien nog wel dat u geen eigenaar bent van de ketel, ook niet na afloop van het huurcontract.

Gratis offertes vergelijken