CV ketel reparatie

Is uw cv ketel toe aan een reparatie? Werkt het systeem niet naar behoren? Mogelijk kunt u het probleem zelf aanpakken. Bepaalde werkzaamheden bij uw cv ketel kunt u namelijk zelf uitvoeren. Mogelijk is een reparatie niet meer nodig wanneer u het water van de ketel bijvult. Of wanneer het systeem ontlucht wordt.

Reparatie voorkomen

Een aantal werkzaamheden voor uw cv ketel kunt u zelf uitvoeren. Het ontluchting van uw systeem bijvoorbeeld. Hoort u de buizen weleens tikken of borrelen? Of bereikt het systeem niet snel het gewenste temperatuur? Te veel lucht in uw systeem, kan hiervan de oorzaak zijn. Door lucht te laten ontsnappen, kunt u het probleem oplossen en voorkomt u een reparatie voor uw cv ketel.

Voorbereiding ontluchten

Graag lichten wij u toe hoe u uw cv ketel ontlucht. Voor deze actie dient u alle verwarmingen volledig open te zetten en uw verwarming minimaal 10 minuten te laten verwarmen. Door deze voorbereiding wordt het lucht in uw systeem verplaatst naar de ventielen. Vervolgens haalt u de stekker uit uw stopcontact, om uw ketel volledig uit te zetten.

Goed om te weten: Voor deze actie dient u te beschikken over een specifieke sleutel (ontluchting) en een waterslang om te vullen. Normaliter ontvangt u deze bij de levering van uw systeem. Beschikt u niet over deze materialen? Geen probleem. Ze zijn ook separaat te koop.

Uw CV ketel ontluchten

De volgende actie is het werkelijk ontluchten van uw cv ketel. Hiervoor gaat u alle verwarmingsradiatoren af. Het is verstandig om op de bovenste verdieping te beginnen. Met de sleutel voor ontluchting van uw cv ketel, opent u het ventiel. U stopt met openen, zodra het water van het ventiel komt.

Handig: Het is verstandig om tijdens bovenstaande actie een droge doek mee te nemen. Mocht er water gemorst worden, kan dit meteen schoongemaakt worden. Zo voorkomt u vochtplekken in uw huis.

Expansievat

De laatste ontluchting voert u uit aan het expansievat. Hierbij gaat u alle ventielen af, ook die bovenaan zitten. Vervolgens kunt u uw cv ketel weer aanzetten, door de stekker terug te plaatsen. En klaar! Zo heeft u mogelijk een reparatie voor uw cv ketel bespaart.

Goed om te weten: Is uw cv ketel al wat ouder? Dan is het mogelijk interessant om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Hierbij kunt u in aanmerking komen voor subsidie wanneer het een energiezuinige ketel betreft. Uw energiemaatschappij kunt u hier meer over vertellen.

Cv ketel bijvullen

Hierbij een duidelijke omschrijving hoe u uw ketel kunt bijvullen. Mogelijk is dit de oorzaak van uw probleem en is een reparatie voor uw cv ketel onnodig.

Voorbereiding

Eerst zet u uw cv ketel aan. Vervolgens checkt u de druk van het water via de manometer die op uw ketel vermeld wordt. Normaliter is de druk 1.5-2 bar. Het is goed om voor deze actie de gebruiksaanwijzing te raadplegen. Wanneer de wijzer zich in een rood gedeelte begeeft, is het nodig om uw ketel te vullen.

Hoe vul ik de CV ketel bij?

Allereerst verwijderd u de stekker van het stopcontact. De waterslang plaatst u aan de kraan. U laat voorzichtig water lopen in de slang. Met uw duim houdt u de andere kant van de slang gesloten. Wanneer de slang gevuld is, bevestigt u de slang op uw cv ketel. Door het water te laten stromen wordt uw ketel gevuld. Hierbij is het belangrijk om de meter te checken. Wanneer de juiste stand is bereikt, kan de slang verwijderd worden. U kunt vervolgens uw cv ketel weer activeren (stekker/stopcontact). Na 10 min, kunt u de laatste stap uitvoeren: ontluchten cv ketel.

Aandachtspunt: Beschikt uw cv ketel regelmatig over te weinig water? Dan is er mogelijk sprake van een lekkage. Is deze niet te traceren? Bel dan de specialist.
Reparatie cv ketel niet zelf uitvoerbaar

Wat kost een reparatie aan een cv-ketel?

Binnen het assortiment van verwarmings- en koelingstoestellen zijn er verschillende onderdelen beschikbaar met bijbehorende prijzen. Het expansievat is geprijsd op €150,-, de driewegklep kost €60,-, en voor de motor van de driewegklep betaalt u €80,-. De circulatiepomp heeft een prijskaartje van €300,-, terwijl de ventilator €250,- kost. De brander is verkrijgbaar voor €160,-, en de ontsteker heeft een prijs van €125,-. Als u op zoek bent naar een warmtewisselaar, bedraagt de prijs €700,-. Een waterdrukmeter is beschikbaar voor €50,-, net als het overdrukventiel. Een klokthermostaat is verkrijgbaar voor €80,-, en voor degenen die geïnteresseerd zijn in een slimme thermostaat, is deze geprijsd op €250,-. Meer over de kosten van reparatie leest u op De 10 Beste.

CV monteur

Soms is de reparatie niet zelf uit te voeren. Het probleem bij uw cv ketel blijft zich voordoen. Mogelijk is het dan noodzakelijk om de reparatie voor uw cv ketel te laten uitvoeren door de vakman. CV Ketel Centrale kan de reparatie voor uw cv ketel professioneel uitvoeren. Wij zijn 24/7 bereikbaar telefonisch of via ons webformulier. De reparatie voor uw cv ketel wordt snel gestart. Vaak kunt u een reparatie voor uw cv ketel ook voorkomen door goed onderhoud. Dit is te verzorgen door een onderhoudscontract.

Gratis offertes vergelijken