Diverse soorten CV-ketels

Er zijn diverse soorten CV-ketels op de markt. Elke CV-ketel heeft zijn eigen kwaliteiten op het gebied van verwarming en energiezuinigheid. Omdat de ketels ook variëren in prijsklasse, kunt u hieronder overzichtelijk de verschillen zien tussen de drie belangrijkste soorten: de traditionele CV-ketel, de combiketel en de HR-ketel.

CV-ketel

Wanneer u kiest voor de gewone CV-ketel, ook wel de solo-ketel genoemd, dan gaat u alleen voor verwarming in huis. Deze variant verwarmt het kraanwater dat door de radiatoren loopt, waardoor uw woning een aangename temperatuur krijgt. Voor verwarmd water bent u genoodzaakt een aparte boiler of geiser aan te schaffen. De conventionele CV-ketel zorgt namelijk niet voor verwarmd kraanwater.

Combiketel

De combiketel zorgt niet alleen voor verwarming van uw woning, maar ook voor waterverhitting. Zo heeft u aan één apparaat in huis genoeg om de temperatuur te regelen en warm te kunnen douchen. U kunt kiezen uit twee verschillende technieken op het gebied van de combiketel: met ingebouwde boiler of met een doorstroomtoestel. Het voordeel van een ingebouwde boiler is dat er meteen warm water uit de kraan stroomt wanneer u deze opendraait. Een energiezuiniger manier is het doorstroomtoestel. Hierbij wordt het kraanwater pas opgewarmd als u de kraan heeft opengedraaid.

HR-ketel

HR staat voor hoog rendement. Dat houdt in dat het omzetten van gas naar warmte op een heel efficiënte manier gebeurt. Een HR-ketel verwarmt het koude retourwater in een warmtewisselaar met de rookgassen. Het wordt zelfs zo verwarmd dat een deel van het water condenseert en daarbij warmte afgeeft. Daarom is het een energiezuinige keuze. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Daarnaast bespaart u ook ruimte omdat de HR-ketel zowel voor verwarming van uw woning zorgt als voor warm water.

Gratis offertes vergelijken